TRELAGERSPRINCIPEN

Trelagersprincipen handlar om att klä sig inifrån och ut och kombinera plagg för att hjälpa kroppen att reglera den värme som produceras, transportera bort fukt och överskottsvärme, stå emot vind och väta.  Det höjer komforten och ökar sannolikt din egen prestationsförmåga, eftersom klädseln då samarbetar med din kropp istället för att motarbeta den.

I Stiernas kollektion finns plagg för varje lager som säkerställer en korrekt fukttransport och bibehållen värmebalans och gör stor skillnad för din upplevelse i stallet eller på hästryggen. 

LAYER ONE

Baslagret bärs närmast huden under lager 2 och/eller 3 - eller som enda plagg när vädret tillåter. Ett funktionellt första lager som är fukttransporterande, håller dig torr och bekväm under din aktivitet så att du kan fokusera på samspelet med hästen. 

LAYER TWO

När det blir kallare ute, är ett högpresterande andra lager nödvändigt för att du ska känna dig bekväm under hela passet. Det tillför isolering och skapar ett värmebärande luftlager närmast kroppen; överskottsvärme och fukt transporteras vidare ut. Du håller dig varm, torr och kan använda energin på rätt sätt. 

LAYER THREE

Skyddar dig mot vind, regn och kyla samtidigt som överskottsvärme och fukt transporteras bort från kroppen och lager ett och två där under. En aktiv ventilation är inbyggd i plaggen med hjälp av ventilationsöppningar och/eller stretchpaneler. Det är ditt skydd mot väder och vind som gör att du tillsammans med din häst, oavsett väder, kan prestera optimalt. 

 

Equtex™

Stierna kompromissar varken med material eller konstruktion, det handlar om att skapa det bästa möjliga. Teknisk kunskap kombinerat med innovativ design ger förutsättningar för optimala ridkläder för den aktiva ryttaren.

 

När du ser ett plagg med en EquTex™ logga på kan du vara säker på att mycket jobb har lagts ned på att välja och kombinera rätt tyg med rätt membran för att skapa plagg som gör att du tillsammans med din häst, oavsett väder, kan prestera optimalt.EquTex™ är aldrig ett tyg eller ett membran, det är alltid den bästa kombinationen av båda.

Våra EquTex™ tyger bygger på membranteknologi och används i våra mest högpresterande plagg, vilket tillåter yttertyget att vara vattentätt och ändå ha en fantastisk andning och ventilation. Stiernas EquTex™ plagg inte bara skyddar dig från väder och vind utan hjälper dig också att ha en jämn kroppstemperatur och hålla dig torr för maximal komfort. Plagg som andas låter överskottsvärme och fukt att dunsta ut istället för att isoleras mot kroppen.

En ultratunn film lamineras (limmas under tryck) på insidan av yttertyget ihop med ett skyddande foder. Filmen släpper igenom vattenmolekyler i form av ånga från kroppen samtidigt som den skyddar användaren från att bli blöt av regn eller snö. Skillnaden i temperatur mellan insidan och utsidan är det som driver ångan genom plagget. Detta kallas att plagget andas.

 

• EquTex™ plagg är både vattentäta och andas. Detta skyddar användaren från väder och vind samtidigt som den håller kroppen sval och torr genom att kroppens överskottsvärme och fukt transporteras bort.

• EquTex™ är olika membran kombinerat med utvalda yttertyger som skapar kombinationer för specifika behov.    

• Alla sömmar på EquTex™ plagg är förseglade med tejp.
• EquTex™ plagg klarar minst ett vattentryck* på minst 10 000 mm.
• EquTex™ plagg har en ”andning”** på minst 10 000 g/m2/24h.


*Vattentäthet mäts i så kallad vattenpelare, det vill säga det tryck ett tyg kan klara av innan det börja läcka. Ju högre vattenpelartal uttryckt i mm, desto mer tryck klarar tyget av.

** Andningen mäts i antal gram vatten en kvadratmeter tyg kan släppa igenom på 24 timmar. Ju högre siffra, desto mer fukt kan tyget släppa igenom.

 

3M Thinsulate™

3M Thinsulate™ Insulation är tillverkad enligt en speciell teknik med extremt fina microfibrer, vilket ger mer fibrer per m² som kan hålla värme och hindra kroppen från att kylas ned, än i en standard polyestervadd. Microfibrerna ger värme utan extra vikt, vilket gör 3MThinsulate™ Insulation effektiv med en hög värmegrad i förhållande till vikten och ger möjlighet att skapa lätta och rörlig plagg. 3MThinsulate™ andas och är fukttålig och håller dig både varm och torr.

 

 

Cool Anti-Odour™

Stiernas Cool Anti-Odour™ material i BambooCharcoal-polyester är speciellt utvecklat för att ha en hög fukttransport och är antibakteriellt utan kemiska tillsatser, vilket minimerar dåligt lukt och du är fräsch både under och efter ridningen. Materialet är mjukt och behagligt med en naturlig svalhet och håller dig torr och bekväm under ditt ridpass så att du kan fokusera på samspelet med hästen. BambooCharcoal-polyester har dessutom UV-skydd upp till UPF+30. 


 

air drizz® softshell

 

The air drizz® softshell is designed to have an excellent body heat control and transport moisture rapidly to ensure full performance during high-level activities. The windproof high-tech membrane with a breathability of 15 000 g/mm2/24h is combined with a 4-way stretch shell fabric to allow full movement. The shell fabric has an Eco-friendly fluorocarbon-free DWR-treatment and with a waterproofness of 500mm, a light drizzle will be no problem. The brushed fleece inside is added to give warmth and boost the moisture transportation which will make you stay dry and comfortable at all time.