Välkommen till Stierna Equestrian Sportswear AB och våra Nyheter där vi löpande informerar om vad som händer hos oss, du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Journalister som vill ha mer information, låna kläder för fotografering eller önskar bilder, vänligen kontakta info@stierna.com. RSS för Välkommen till Stierna Equestrian Sportswear AB och våra Nyheter där vi löpande informerar om vad som händer hos oss, du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Journalister som vill ha mer information, låna kläder för fotografering eller önskar bilder, vänligen kontakta info@stierna.com.

Hippson prylkollen granskar Stiernas sortiment.

Datum: 2015-02-12 08:00
Författare: Robert Kos

Hippson AB är ett entreprenörsföretag sprunget ur engagemanget för ridsporten. Alla som arbetar på Hippson är själva aktiva ryttare och deras drivkraft och ambition är att inspirera andra ryttare och kunna förmedla de positiva värden som de tycker att ridsporten står för.

Prylkollen är bloggen för dig som verkligen älskar utrustning i alla dess former. Här hittar du tips och inspiration för allt från kavajer till hästlastbilar. Vi försöker att hitta de lite udda prylarna som man bara kan drömma om samtidigt som vi gärna tipsar om riktiga kap. Prylbloggen uppdateras ständigt så se till att återkomma ofta så att du inte missar något! I samband med lanseringen granskade Hippson och Prylkollen sortimentet från Stierna en artikel som blivit läst nästan 36 000 gånger!!

Läs mer på Hippson och Prylkollen här.


Equestrianwords skriver om lanseringen av Stierna Equestrian Sportswear AB.

Datum: 2015-02-10 11:00
Författare: Robert Kos

Equestrianwords är ett frilanskollektiv med rutinerade, kunniga och erfarna journalister som ofta skriver för tidningar som LRF, Tidningen Ridsport, Hippson,Hästmagazinet,  Svenska Ridsportförbundet, FEI,  Gothenburg Horse Show, GöteborgsPosten, Metro, Sportförlaget, Flyingestiftelsen, Skånska Körsällskapet, Horse International, Skånska Dagbladet  med flera. På deras egna nättidning Equestrianwords har de ett fokus på svensk ridsport. På deras sajt hittar du alltid nyheter, spännande artiklar och tips. Naturligtvis även bilder, bildspel och filmer. Alltid aktuella så titta in ofta och följ deras arbete och hästsporten. 

Läs mer på Equestrianwords.


Ridguiden.se skriver om lanseringen av Stierna.

Datum: 2015-01-18 08:00

Ridguiden vill vara det naturliga valet när det gäller information som rör hästintresset i alla åldrar. Ridguiden skall inspirera och vägleda för att göra hästintresset säkrare och bättre genom att informera om nyheter och erfarenheter från ledande källor. Deras målsättning är att alla hästmänniskor ska hitta något som intresserar just dem på deras sajt, oavsett om det gäller ren fakta om hästar eller att hitta träningstips, se videoklipp, följa bloggar eller hitta säljare av varor och tjänster.

Ridguiden.se var först om att skriva om Stierna.

 

Läs mer på ridguiden.se


Trelagersprincipen

Datum: 2014-12-16 11:52
Författare: Helena Strömbäck

Trelagersprincipen handlar om att klä sig inifrån och ut och kombinera plagg för att hjälpa kroppen att reglera den värme som produceras, transportera bort fukt och överskottsvärme, stå emot vind och väta.  Det höjer komforten och ökar sannolikt din egen prestationsförmåga, eftersom klädseln då samarbetar med din kropp istället för att motarbeta den.

I Stiernas kollektion finns plagg för varje lager som säkerställer en korrekt fukttransport och bibehållen värmebalans och gör stor skillnad för din upplevelse i stallet eller på hästryggen. 

LAYER ONE

Baslagret bärs närmast huden under lager 2 och/eller 3 - eller som enda plagg när vädret tillåter. Ett funktionellt första lager som är fukttransporterande, håller dig torr och bekväm under din aktivitet så att du kan fokusera på samspelet med hästen. 

LAYER TWO

När det blir kallare ute, är ett högpresterande andra lager nödvändigt för att du ska känna dig bekväm under hela passet. Det tillför isolering och skapar ett värmebärande luftlager närmast kroppen; överskottsvärme och fukt transporteras vidare ut. Du håller dig varm, torr och kan använda energin på rätt sätt. 

LAYER THREE

Skyddar dig mot vind, regn och kyla samtidigt som överskottsvärme och fukt transporteras bort från kroppen och lager ett och två där under. En aktiv ventilation är inbyggd i plaggen med hjälp av ventilationsöppningar och/eller stretchpaneler. Det är ditt skydd mot väder och vind som gör att du tillsammans med din häst, oavsett väder, kan prestera optimalt. 


Stierna Equestrian Sportswear

Datum: 2014-12-16 11:49
Författare: Helena Strömbäck

Stierna Equestrian Sportswear är ett svenskt företag som hämtar energin från en stark idé: Att utveckla tekniska ridsportkläder med hög funktionalitet för aktiva ryttare. Allt för att de ska kunna prestera optimalt samtidigt som samspelet med hästen fungerar oavsett väder och vind.

 

­– Det är dags att vi ryttare börjar se oss som de idrottare vi är och klär oss därefter, säger grundaren Helena Strömbäck.

Hon är en hängiven ryttare och har alltid jobbat med produktutveckling inom en rad fysiska utomhussporter så som klättring, skidor och golf. Till stallet tog hon därför automatiskt med sig principen att klä sig för att slippa tänka på fukt och kyla. Men att hitta en ridjacka med alla smarta komponenter hon var van vid, visade sig omöjligt.

Med lika delar beslutsamhet som passion har Helena under en längre tid arbetat med att utveckla ridkläderna. Idéerna föds och prövas lika mycket under timmarna i stallet på Askims ridhus utanför Göteborg som vid skrivbordet på kontoret ett stenkast därifrån. Produktteknik kombineras med designestetik och användarfunktionalitet. Alla plagg testas under framtagningen av aktiva ryttare för att sedan vidareutvecklas och finlipas till perfektion. Slutresultatet är välsittande plagg som kombineras för att passa den specifika aktivitetsnivån; rida i ett varmt eller kallt ridhus, trotsa en blåsig och regnig dag, kämpa under ett krävande dressyrpass, skritta ut dagen efter tävling eller tömköra hästen.

­– Din hästs bästa dag är kanske en dag då vädret inte är på topp. Rätt klädd missar du inte det där värdefulla ögonblicket när allt stämmer i kommunikationen med din häst.