STIERNA STORIES

Välkommen till STIERNA STORIES här finns möjligheten att läsa mer om Stierna, våra team ryttare, samarbeten, hållbarhetsarbete etc. Här uppdaterar vi löpande om vad som händer hos oss, du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Är det något du undrar över kontakta oss gärna på info@stierna.com.
Robert Kos
Our Cool Anti-Odour fabric is a material embedded with nanoparticles of activated bamboo charcoal.
Robert
Looking back at a very different Olympics we took the opportunity to sit down with Stierna Team riders Rafael Losano and Amanda Brieditis and listen to their thoughts after coming home after their first Olympic experience.
Robert Kos
Stierna ställer sig bakom med ChemSecs upprop kring PFAS-kemikale som uppmanar lagstiftare till en striktare reglering av perfluorerande och polyfluorerande ämnen. Stierna har sällskap av H&M, Stadium, KappAhl, IDUN Minerals, Houdini Sportswear och COOP Danmark i detta upprop.
Helena Strömbäck
Trelagersprincipen handlar om att klä sig inifrån och ut och kombinera plagg för att hjälpa kroppen att reglera den värme som produceras, transportera bort fukt och överskottsvärme, stå emot vind och väta. Det höjer komforten och ökar sannolikt din egen prestationsförmåga, eftersom klädseln då samarbetar med din kropp istället för att motarbeta den.
Helena Strömbäck
Stierna Equestrian Sportswear är ett svenskt företag som hämtar energin från en stark idé: Att utveckla tekniska ridsportkläder med hög funktionalitet för aktiva ryttare. Allt för att de ska kunna prestera optimalt samtidigt som samspelet med hästen fungerar oavsett väder och vind..
Klädföretaget Stierna Equestrian Sportswear har redan från början haft med hållbarhetsfrågan som en av parametrarna i sin ambition att utveckla tekniska ridsportkläder med hög funktionalitet för aktiva ryttare. Uttrycket “Buy less, choose well, make it last”, ett citat av modedrottningen Vivienne Westwood, har kommit att bli ett mantra för Stiernas produktutveckling.
De flesta av våra produkter är tillverkade av polyester. Som fiber har polyester en lång lista med fördelar. Polyestertyger kan vara mycket hållbara; de torkar snabbt och de transporterar bort fukt effektivt. En polyesterfiber kan också återanvändas om och om igen, utan att någon av dess fantastiska egenskaper försämras.