Helena Strömbäck

Trelagersprincipen handlar om att klä sig inifrån och ut och kombinera plagg för att hjälpa kroppen att reglera den värme som produceras, transportera bort fukt och överskottsvärme, stå emot vind och väta.  Det höjer komforten och ökar sannolikt din egen prestationsförmåga, eftersom klädseln då samarbetar med din kropp istället för att motarbeta den.

I Stiernas kollektion finns plagg för varje lager som säkerställer en korrekt fukttransport och bibehållen värmebalans och gör stor skillnad för din upplevelse i stallet eller på hästryggen. 

LAYER ONE

Baslagret bärs närmast huden under lager 2 och/eller 3 - eller som enda plagg när vädret tillåter. Ett funktionellt första lager som är fukttransporterande, håller dig torr och bekväm under din aktivitet så att du kan fokusera på samspelet med hästen. 

LAYER TWO

När det blir kallare ute, är ett högpresterande andra lager nödvändigt för att du ska känna dig bekväm under hela passet. Det tillför isolering och skapar ett värmebärande luftlager närmast kroppen; överskottsvärme och fukt transporteras vidare ut. Du håller dig varm, torr och kan använda energin på rätt sätt. 

LAYER THREE

Skyddar dig mot vind, regn och kyla samtidigt som överskottsvärme och fukt transporteras bort från kroppen och lager ett och två där under. En aktiv ventilation är inbyggd i plaggen med hjälp av ventilationsöppningar och/eller stretchpaneler. Det är ditt skydd mot väder och vind som gör att du tillsammans med din häst, oavsett väder, kan prestera optimalt.